Sikeres ISO 50001 tanúsíttatás


Az MVM Partner Zrt. az MVM Csoport tagvállalatai közül elsőként, 2016. augusztus 10-én sikeresen tanúsítatta MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerinti energiairányítási rendszerét.

Az ország egyik legnagyobb energiakereskedőjeként nemcsak partnereinket segítjük abban, hogy fenntartható üzletmenetet folytassanak, de jó példával elöl járva saját működésünk során is törekszünk a környezettudatos megoldások alkalmazására. Ezek közé tartozik az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetése is.

Az elmúlt évben életbe lépett energiahatékonysági törvény konkrét előírásokat fogalmaz meg a hazai nagyvállalatok számára. Az érintett vállalkozásoknak négyévente kötelező energetikai auditot kell végeztetniük, vagy energiairányítási rendszert kell bevezetniük, továbbá ezekről igazolást kell benyújtaniuk a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felé. Az MVM Partner Zrt. ez utóbbi lehetőség mellett döntött, és az elmúlt hónapokban intenzív munka zajlott a rendszer kidolgozása, működésének megkezdése és a sikeres tanúsítás érdekében.

Mit takar az ISO 50001?

A nemzetközi szabvány segítséget nyújt a vállalkozásoknak az energiahatékonyság és az energiafelhasználás javítását szolgáló rendszerek és folyamatok létrehozásához. Az energiairányítási rendszer elsősorban az energiaköltségek, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és egyéb környezeti hatások csökkentését szolgálja. Ennek érdekében konkrét eljárásokat, folyamatokat, monitoring- és értékelési módszereket fogalmaztunk meg, így alkalmazásuk révén nyomon követhetjük az adott időszakban elérni kívánt eredmények teljesülését. Ezek fényében újabb lépéseket, közösen elérendő célokat tűzhetünk ki, ezáltal folyamatos hatékonyságnövelésre nyílik lehetőségünk.

A Társaságunknál bevezetett ISO 50001 energiairányítási rendszer megismerésével és működtetésével mindnyájan jobban odafigyelhetünk energiafelhasználásunkra, ezáltal sokkal tudatosabban élhetjük meg mindennapjainkat, védve szűkebb és tágabb környezetünket egyaránt.

Az eredmény közös sikerünk!

 

ISO50001_Magyar nyelvű tanúsítvány.pdf