Az MVM csoport társaságai a jövő szakembereit keresik a Szakma Sztár Fesztiválon


 

Jól képzett, fiatal szakmai tanulókat díjazott a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt., az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. és az MVM Partner Zrt. Utóbbiak harmadik alkalommal vettek részt a Szakma Sztár Fesztiválon, a MAVIR pedig tavaly csatlakozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajló Országos Szakmai Tanulmányi Versenyhez, amelynek döntőjét a 2017. április 24-26. között Budapesten zajló pályaválasztó fesztivál keretében tartották.

A versenysorozat hegesztő szekcióban megrendezett döntőjét az MVM OVIT szakemberei a helyszínen kísérték figyelemmel. A tapasztalatok alapján az országos döntők résztvevőinek köre az MVM OVIT jövőbeli szakemberigényének forrása lehet, így a cég számára a legfontosabb szakmákban – erősáramú elektrotechnikus, szerkezetlakatos és hegesztő – tanulók számára rendezett versenyek győzteseinek ajánlott fel díjakat.

„Szeretnénk, ha sok jól képzett fiatal szakembert alkalmazhatnánk, hiszen az MVM OVIT hazai munkái mellett jelentős külföldi megbízatásokat is teljesít;” – mondta Dr. Korom Norbert Lajos vezérigazgató

A MAVIR átviteli rendszerirányítóként az ország ellátásbiztonságának kulcsfontosságú szereplője. Így a társaság számára elengedhetetlen, hogy a következő évtizedekben is magasan képzett szakemberekkel láthassa el feladatait.

A rendezvény célkitűzése – amely a gyakorlatigényes, fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése - egybecseng a MAVIR által megfogalmazott célokkal. Ennek jegyében a rendszerirányító társaság díjakat ajánlott fel az erősáramú elektrotechnikus és villanyszerelő kategóriák legjobbjainak.

"A Fesztiválon való részvétel célja az volt, hogy az elektrotechnika a választható szakmák sorában méltó helyet kapjon: fogékony és tehetséges tanulók számára perspektívát kínáljunk, és elősegítsük a szakember-utánpótlást, főként a MAVIR üzemviteli szakterülete számára" - mondta a rendezvény kapcsán Bencsik Tibor a MAVIR ZRt. üzemviteli igazgatója.

 

Az MVM Partner Zrt. az elektrotechnikai technikus kategória első helyezettjének, a villanyszerelő kategória második helyezettjének, illetve az erősáramú technikus kategóriában harmadik helyezést elért versenyzőnek ajánlott fel díjakat, hiszen a társaság, csakúgy mint a cégcsoport másik két tagvállalata, fontosnak tartja a jövő nemzedékének és ezáltal a tehetséges szakemberek utánpótlásképzésének támogatását.