Villámtöltő létesült Kecskeméten


Az MVM Partner Zrt. és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont közösen létesített egy villámtöltőt a hotel parkolójában. Kecskeméten az Izsáki út 6. szám alatt található elektromos töltőpont nemcsak a városban az első, valamennyi erre alkalmas autótípust kiszolgálni képes villámtöltő, de Magyarország dél-keleti térségében is. A frekventált turisztikai ponton üzembe helyezett töltő ezáltal nemcsak a régió idegenforgalmi vonzerejét növeli, de nagyban segíti hazánk déli irányú megközelítését is elektromos gépjárművel.

Az MVM Partner Zrt. és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont együttműködése keretében a szálloda parkolójában egy nagy teljesítményű, közismert nevén villámtöltő került kialakításra, amelynek segítségével akár mindössze 20-30 perc alatt 80-100%-os töltési szint érhető el. Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozó típussal rendelkezik és egyszerre két elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyiket egyenáramú (44 kW DC), a másikat pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC) töltéssel képes kiszolgálni a berendezés. A töltő igénybevétele a parkolóra vonatkozó általános hotelszabályzat rendelkezéseinek megfelelően lehetséges.

 

Az új e-töltőállomás Magyarország középső, dél-keleti régiójában elsőként biztosít valamennyi, erre alkalmas gépjárműtípus számára megfelelő, nagy teljesítményű töltési lehetőséget a dél-kelet felől a főváros irányába tartó autósoknak, így az ország elektromos gépjárművel történő észak-déli átjárhatóságának szempontjából is meghatározó jelentőségű.

 

„Azt a stratégiai döntést hoztuk, hogy aktív és meghatározó szerepet szeretnénk vállalni az elektromos autózás elterjedésének elősegítésében. Célunk, hogy olyan országos lefedettségű töltőállomás infrastruktúrával rendelkezzünk, amelyre alapozva képessé válhatunk az ügyféligények magas szintű kielégítésére. Azaz, az ország első számú energiakereskedőjeként komplex és integrált elektromobilitási szolgáltatásokat tudjunk nyújtani az elektromos autós társadalom számára.”mondta el Séra Balázs, az MVM Partner Zrt. elektromobilitás osztályának vezetője.

 

„Szállodánk elkötelezett a minőség iránt és szolgáltatásainkat a vendégigényeknek megfelelően fejlesztjük. Fontos mérföldkő a működésünkben ez a közös projekt, mellyel a kor igényeinek megfelelő modern technológiai megoldás, mint az elektromos villámtöltő a régióban elsőként szállodánk parkolójában került kialakításra és ezzel még vonzóbbá válhatunk vendégeink körében” – fejtette ki beszédében Polgár Tibor a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont ügyvezetője.

 

„Közösek a céljaink. A fejlesztés maximálisan illeszkedik Kecskemét önkormányzatának azon célkitűzéséhez, hogy az elektromobilitáshoz minden lehetséges formában hozzájáruljon. A városban jelenleg nyolc helyszínre vonatkozóan zajlik az előkészítés. Kiemelendő az MVM Partner Zrt.-vel közös projekt, amely keretében a közeljövőben a Lestár téren jöhet létre elektromos töltőállomás.” – foglalta össze a város álláspontját Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

 

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amelyhez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az MVM Partner hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben. Mára az energetikai társaság már közel száz töltőpontot telepített az országban.