Iskolai edukációs programot indított az MVM Partner


Látványos kísérletekkel és pályaorientációs tanácsadással indult az MVM Partner Zrt. Edukációs Programja. A fiatalok oktatása iránt elkötelezett vállalat célja, hogy az edukációs program révén felkeltse a diákok érdeklődését az energia világa és a műszaki pálya iránt. Az első bemutatókra a budapesti Grassalkovich Antal Általános Iskolában került sor. A kezdeményezést ősztől országos szintre terjesztik ki, a programokra már jelentkezhetnek az érdeklődő iskolák.

Az MVM Partner Zrt. edukációs sorozatának első és nagy sikerű állomása a budapesti Grassalkovich Antal Általános Iskola volt. A program mintegy száz fő részvételével zajlott, az intézmény hetedik évfolyamán három osztály tanulóinak és tanárainak két-két interaktív tanórát tartottak a vállalat szakterületi képviselői. Az innovatív, szemléletes kísérleteket is magában foglaló oktatási paletta egyebek mellett a fizikai, elektrotechnikai érdekességek, a villamosenergia-rendszer, megújuló energiaforrások, és elektromobilitás bemutatására összpontosított. A foglalkozások keretében természetesen a pályaválasztással és az egészséges életvitellel kapcsolatos kérdésekre is kitértek az előadók, amely interaktív beszélgetés keretében a továbbtanulás előtt állók számára fontos tanácsokat és számos érdekességet jártak körül a pályakezdő friss élményeitől a pályája derekán járó szakértő szerteágazó tapasztalatáig.

 

Az általános iskolák számára összeállított program keretében az előadássorozat 2017 őszén folytatódik. A tematika emellett a középiskolások számára is tartalmaz különböző mélységű, differenciált ismeretanyagot. A társaság szakemberei a módszertan kidolgozása során az átfogó szakmai ismeretek átadásán túl célként tűzték ki az egyes területek részletes bemutatását is.

 

A vállalat elkötelezett aziránt, hogy oktatási programján keresztül a pályaválasztás előtt álló generációval kialakított kapcsolat eredményeként aktív szerepet vállaljon egy tudatos, a szakma iránt érdeklődő közösség létrehozásában és formálásában. Az MVM Partner Zrt. célja, hogy országszerte elérhetővé tegye edukációs programját, ezért várja azon általános iskolák, szaktanárok jelentkezését, akik tanulóikkal szívesen részt vennének a rendhagyó foglalkozásokon.

További információ: http://mvmp.hu/Edukacios_Program 
Jelentkezés: edukacio@mvmp.hu