Bemutatkozás

Az MVM Partner Energiakereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MVM Partner Zrt.) Magyarország legjelentősebb hazai tulajdonú villamosenergetikai társaságcsoportjának, az MVM Csoportnak a tagja, egyben az MVM Magyar Villamos Művek Zárkörűen Működő Részvénytársaság dinamikusan fejlődő leányvállalata, mára – mint Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője – a hazai energiapiac meghatározó szereplőjévé vált. Az energiakereskedelmen és értékesítésen túl energetikai szolgáltatásai révén segítséget nyújt a villamosenergia-felhasználás optimalizálásában is. 

A Társaság 2002. szeptember 5-én alakult és a villamosenergia-piaci liberalizáció kezdete – 2003. január 1. – óta rendelkezik a törvényes működéséhez szükséges hatósági engedélyekkel. Aktív kereskedelmi tevékenységet folytat a belföldi és külföldi villamosenergia-piacokon egyaránt. Az MVM Partner Zrt. 2010 januárja óta a földgáz kereskedelemhez szükséges működési engedéllyel is rendelkezik.

Az MVM Partner Zrt. az elmúlt tíz év alatt meghatározó szerepet vívott ki a hazai villamos energia kis- és nagykereskedelmi piacon egyaránt. Részt vesz a magyarországi kis- és középvállalkozások villamos energiával történő ellátásában, valamint a Magyarországgal határos regionális villamosenergia-kereskedelemben is. Fogyasztói portfóliója 2010-től önkormányzati intézményekkel és közvilágítási fogyasztókkal bővült. A teljes mértékben versenypiaci feltételek között működő társaság ügyfelei a magyarvillamosenergia-piac egyik legnagyobb mérlegköréhez tartoznak.

Az MVM Partner Zrt. 2016. március közepétől belépett a földgáz kiskereskedelmi piacra is, és a 2016. október 1-től kezdődő gázévben már részt vesz a végfelhasználók földgázzal történő ellátásábanazzal a céllal, hogystabil portfoliót építsen ki a földgázpiacon a nagy- és közepes vállalatok körében. A Társaság ezzel megteremtette annak a lehetőségét, hogy partnerei egyetlen kézből, egyetlen kereskedőtől szerezhessék be a működésükhöz szükséges energiát.

Az MVM Partner Zrt. célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedőjeként, továbbra is ügyfelei elvárásaihoz gyorsan és rugalmasan igazodó, megbízható, magas színvonalú szolgáltatást nyújtson testreszabott termékei és kedvező árai, valamint a korrekt és egyenrangú partneri kapcsolat révén, mind a kiskereskedelmi, mind a nagykereskedelmi piacon.

A fenti célok elérése érdekében folyamatosan fejleszti, bővíti termékeit és szolgáltatásait, így a piaci kihívások és tendenciák mellett ügyfelei véleményére, igényeire is kiemelt figyelmet fordít. Partnerei teljes körű kiszolgálása érdekében alakította ki többek között a személyes kapcsolattartást biztosító értékesítői csapatot, a rugalmas és folyamatosan fejlődő számlázási rendszert, valamint a nap 24 órájában elérhető online ügyfélszolgálatot.

A versenypiaci fogyasztók részére a következőket kínálja:

  • villamosenergia-értékesítés
  • földgáz-értékesítés
  • energiaköltségek hatékony csökkentése
  • testre szabott termékek és szolgáltatások villamosenergia- és földgázellátásra
  • rugalmas kereskedelmi konstrukciók, elszámolások
  • igény esetén a fogyasztó menetrendjének elkészítése
  • versenypiaccal kapcsolatos szakmai konzultáció, tanácsadás
  • komplex szolgáltatási csomagok
  • személyes kapcsolattartás az ügyfelekkel dedikált ügyfélmenedzserek segítségével
  • a nap 24 órájában elérhető online ügyfélszolgálat

Az MVM Partner Zrt. villamos energia nagykereskedelmi tevékenysége során egyedi villamosenergia-adásvételi szerződéseket, illetve villamosenergia-kereskedelmi keretszerződéseket köt partnereivel.

Társadalmi felelősségvállalás

Az MVM Partner Zrt. piacra lépése óta arra törekszik hogy gazdasági eredményei mellett segítséget nyújtson a társadalom rászoruló rétegei számára. Kiemelt figyelmet fordít a gyermekek, a betegek és a hátrányos helyzetűek felkarolására, életkörülményeik javítására, a gyermekgyógyászat, a kultúra, a sport támogatására, valamint a gyerekek, fiatalok egészséges életmódra nevelésére.

Előzmények: Az MVM Partner Zrt. megalakulása

A Magyar Villamos Művek Részvénytársaság nemzeti villamos energia nagykereskedő társaság stratégiai célja volt, hogy aktív szerepet töltsön be a 2003. január 1-jével megnyíló versenypiacon, megtartsa erős hazai piaci pozícióját és erősítse részvételét a regionális villamosenergia-kereskedelemben.

Ennek érdekében 2001. első felében megalakult az MVM Rt.Kereskedelmi Igazgatóságának szervezetén belül a Fogyasztói Értékesítési Osztály, majd 2002. szeptember 5-én 50 millió forint alaptőkével megalakult az MVM Partner Energiakereskedelmi Részvénytársaság, 2003. január 1-vel pedig megkezdte tényleges működését a részlegesen megnyílt magyar villamosenergia-piacon.

Az MVM Csoport két kereskedő leányvállalata, az MVM Partner Zrt. és az MVM Trade Zrt. 2012. július 1-jei egyesülésével létrejött társaság a továbbiakban is MVM Partner Zrt. néven folytatja tevékenységét.